לא נצפה קוטב עוברי ודופק

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

13/03/2019 | 10:11 | מאת: מיכל

שלום רב, אנסה להיות הכי מפורטת שאפשר - על פי חישוב הוסת האחרוני הנני בשבוע 7+4 נכון להיום, כאשר מדובר על ההריון השלישי שלי ללא בעיות בשניים הקודמים. שלשום ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ראשונה, בה הרופא ראה שק הריון וציסטה בשחלה (שהוא אמר שהיא לא מסוכנת) אך ללא קוטב עוברי וללא דופק. המחזור שלי בחודשיים שקדמו להריון היו 32 ימים ו-36 ימים בהתאמה, כלומר כנראה ביוץ מאוחר יחסית, ובחודש הנוכחי בדיקת ההריון בוצעה ביום ה-39 עם פס חלש, וביום ה-40 בוצעה הבטא שנתנה ערך של 400. בנוסף לכך אני סובלת בשבוע האחרון מבחילות קשות, עייפות ושלשולים, אך ללא דם. ביצעתי אתמול בטא נוספת שנתנה תוצאה של 29000, והיום באולטראסאונד הרופא אמר שיש רחם אחורי מוגדל, שק הריון + שק חלמון אך עדיין ללא דופק או קוטב עוברי. ועכשיו לשאלות: 1. מה הסיכוי אם בכלל שההריון תקין וסתם לא ראו קוטב עוברי ודופק? ומה מומלץ לעשות כעת? 2. האם רחם אחורי מקשה על צפייה בדופק עוברי? 3.מה אפשר לעשות עם הבחילות הנוראיות והשלשולים? ומתי הם יפסיקו? 4. האם הבחילות הם אינדיקציה לכך שמשהו לא בסדר? או לחילופין האם הם אינדיקציה שהמצב דווקא כן בסדר? 5. האם הציסטה עלולה להיות משהו מסוכן או משהו שעשוי לפגוע בסיכויי כניסה עתידית להריון? תודה רבה רבה

שלום, לא ברור לי כמה זמן עבר מהבדיקה של 400 לבדיקת האולטראסטונד. אם עברו פחות משבועיים- הגיוני שעדיין לא ייראה דופק בהריון תקין. ברחם אחורי לרוב קשה יותר להדגים. הציסטה לא פוגעת בהתפתחות ההריון. את יכולה לקבל טיפול נגד הבחילות מהרופא המטפל. הבחילות והתופעות האחרות נובעות מהורמוני הריון-ללא קשר אם תקין או לא. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה