אגן כליה דו צדדי 5 ממ ו א סימטריה של המוח

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

23/01/2019 | 21:30 | מאת: יעלי

שלום. אני שבוע 22+2. ביצעתי היום סקירה מאוחרת. בסקירה היה ממצא של חדרי מוח אחד גדול יותר מהשני אך שנהם בטווח הנורמה. הרופאה לא התרגשה מזה. לאחר מכן נמצא אגן כליה דו צדדי 5 מ" מ גם מזה היא לא התרגשה ורק אמרה לעקוב באולטראסאונד שבוע 32. יש לציין שמדובר בבת. מעבר לזה הכל תקין. אני בת 39 וההריון הוא הריון ivf . ביצעתי שקיפות , סקירה מוקדמת ובדיקת ניפט מורחבת של מטרניטי. כל הבדיקות תקינות. גם הרופאה שביצעה את הסקירה וגם רופאת מעקב ההריון לא התרגשו מהממצאים אלא אמרו שכרגע נמשיך לעקוב באולטראסאונד רגיל. הייתי רוצה לשמוע מה דעתך והאם עלי לעשות בדיקות נוספות. תודה

שלום, הבדל בין שני החדרים במוח , בנאי ששניהם בטווח הנורמה, ובתנאי שאין ממצאים נוספים אינו מעלה את הסיכון לבעיות התפתחותיות. כמו כן - אגני כליה ברוחב 5 מ"מ בשבוע זה גם הם בטווחהנורמה. בברכה ד"ר וסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה