האם יש צורך גם בבדיקת חלבון עוברי- AFT?

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

09/01/2019 | 20:02 | מאת: רונית

שלום, לאחר בדיקת שקיפות עורפית+דם : PAPP-A 3.67 MOM ( 8580.0 mu/l HCGB 2.39 MOM (99.5 ng/ml שקיפות עורפית 1.38 MOM 1.7 מ"מ האם הבדיקה תקינה? האם יש צורך לבצע גם את בדיקת החלבון העוברי? , מה היא מוסיפה ובודקת? תודה

שלום, את לא כתבת מה הסיכון המחושב. בכל מקרה, מומלץ לבצע בדיקת סקר טרימסטר שני (חלבון עוברי) שמוסיפה לרגישות הבדיקה לסיכון לתסמונת דאון. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

10/01/2019 | 08:49 | מאת: רונית

כלומר הבדיקה של חלבון עוברי לא בודקת את הסיכוי למומים נוספים לאלו שנבדקו בדם בשקיפות אלא רק סיכוי לת. דאון? אם כך, האם יש צורך בבדיקת חלבון עוברי לאור תוצאות אלו? . תודה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה