תוצאות בדיקות עזרה דחופה!

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

23/10/2018 | 12:17 | מאת: עדידוש

שלום, אני בת 30. הבנתי שהבדיקות דם תקינות וכך גם התוצאה של השקיפות עורפית. אם כן מדוע סוכם לי כי הסיכון של כלל הפרמטרים השקיפות + בדיקות הדם + הגיל לתסמונת דאון זה 1:140 לפי השקיפות עורפית והגיל יצא 1:724 אם כל פרמטר בנפרד תקין מדוע התוצאה הקשה הזו? האם יש פרמטר שהוא לא תקין? תוצאות השקיפות ובדיקות הדם: NT 2.2 mm NT MoM 1.93 MoM 0.44 ריכוזmU/L 1288.4 PAPP-A Free βHCG ריכוז MoM I.70 31.7ng/mL

שלום עדי לצערי החישוב הסטטיסטי של כל המשתנים ביחד יכול להיות סיכון גבוה למרות שכל משתנה בנפרד תקין. במקרה זה יש המלצה לבצע בדיקת סיסי שליה או מי שפיר. שיהיה בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה