אגני כליות מורחבים מעט

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

25/07/2018 | 23:06 | מאת: שני

שלום ד"ר, אני נמצאת כרגע בשבוע 25 ועשיתי היום אולטראסאונד ונמצא שאגני כליות מורחבים מעט. צד ימין כמעט 7 מ"מ וצד שמאל כ6 מ"מ. בשבוע 21 נמצאו אותם הממצאים בדיוק רק הפוך (כלומר צד שמאל היה 7 וצד ימין 6). יש לי בן בבטן. חוץ מזה הכל תקין ב"ה האם יש סיבה לדאגה?

שלום. זו הרחבה קלה, ובדרך כלל ללא משמעות מיוחדת לאחר הלידה. מומלץ בכל מקרה לעבור יעוץ גנטי ויעוץ נפרולוג ילדים, לשלול באולטרסאונד ממצאים אחרים (אם לא נשללו עדיין) ומעקב חודשי. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה