היעדר כיס מרה בסקירה שלישית

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

16/02/2018 | 15:01 | מאת: נ

שלום רב, אני בהריון ראשון, שבוע 32+2. היום עברתי סקירה שלישית והכל היה תקין פרט לכך שלא הודגם כיס מרה. בסקירה ראשונה ושנייה כן הודגם. מי שפיר בשבוע 18 - תקין (לא עשיתי צ'יפ גנטי) אני והאב (תרומת זרע) - שנינו לא נשאים של CF בסקירה ראשונה הסוקר זיהה TR, עברתי מאז שני אקו-לב וכרגע הדליפה מוגדרת מינימלית. הסוקר היום הפנה אותי לעבור סקירה מוכוונת כיס מרה בעוד שבועיים, ואמר שאם שם לא יראו כיס מרה - ישלחו אותי לייעוץ גנטי. איך ייתכן שבשתי סקירות קודמות היה כיס מרה ופתאום אין? ייתכן שהוא קטן מכדי שיראו אותו? האם יש דבר מה נוסף שאני יכולה לעשות בשבועיים עד לסקירה המכוונת? תודה!

שלום, ברוב במקרים בהם לא מודגם כיס המרה אפילו לאורך כל ההריון- הכיס נמצא ומודגם אחרי הלידה. גם במקרים בהם אין כיס מרה- ברובם אין בעיה תפקודית בילוד/תינוק/מבוגר. באמת תוארו מקרים בודדים של בעיות בדרכי מרה, אך מקרים אלו מופיעים לעיתם גם כאשר מודגם כיס מרה והינם נדירים ביותר. בהצלחה.. ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה