ציסטה גדולה בשחלה....

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

07/02/2018 | 10:58 | מאת: דיקלה

שלום במשך 6 שנים יש לי ציסטה בשחלה בגודל 82*43 ממ, בתוכה מבנה צלול, מודגמת מחיצה עדינה בחלל הציסטה כ2 ממ קוטרה וללא זרימות על פניה. לא הופקו זרימות בחלל הציסטה, זרימות דלות בהיקף הציסטה שלא ניתנות למדידה. ללא פפילציות בגודל 77*41 ממ. (הציסטה גדלה ב 4 ממ יחסית לשנה שעברה) האם עלי לעשות ניתוח או להשאיר? תודה

שלום אין תשובה חד משמעית.עקרונית - ציסטה בגודל כזה ממליצים להוציא, אבל לעיתים אם הציסטה לא משתנה במש השנים, ותלוי בגיל, בסיכון הניתוחי של האשה וגורמים נוספים - ניתן לעקוב אחריה ולא לנתח. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה