אלטרסאונד וגינאלי ממושך בשבוע 6+2 - סיכונים

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

02/02/2018 | 15:17 | מאת: טלי כהן

אני בשבוע 6+2 נצפה שק הריון ודופק ואז בוצע אולטרסאונד וגינלי נוסף של 15 דק+בדיקת דופלר לזרימה בעורקי הרחם. לא בוצעה בדיקת דופלר לעובר. הסכמתי לנ"ל מכיוון שנאמר שיכול לסייע בניבוי סיכוני הריון IVF. קראתי מחקרים המציינים שאולטרסאונד יכול להשפיע על התפתחות המוח בעובר. האם נכון

שלום, עד כה רוב המחקרים מראים שאין השפעה שלילית לאולטראסאונד בהריון למרות שישנם מעט מחקרים שהראו קשר בין אולטראסאונד למשך זמן ארוך על התפתחות העובר. במקרה שלך את אומרת שרוב הבדיקה בכלל לא כוונה לעובר עצמו, כך שאני מאמין שאין לך מה לדאוג. בכל מקרה לא הייתי ממליץ על בדיקות מיותרות וממושכות בשבועות הראשונים של ההריון. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

04/02/2018 | 13:51 | מאת: טלי כהן

תודה רבה על המענה המקיף. מבירור עם הרופא שביצע את הפעולה אכן הדופלר לא כוון לעובר. העובר נבדק באמצעות M-mode. האם יש שינוי כלשהו לתשובה? האם M-mode בטוח לשימוש בשבוע 6+2?

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה