הרחבת לולאות מעי בסקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

21/01/2018 | 19:54 | מאת: ענבל

הי, בשבוע 22 בסקירה מאוחרת בקופ״ח נראה שלעוברית יש מעי אקוגני. הלכתי לסקירה פרטית ושם נראה הרחבת לולאות מעי עם חשד לחסימה נמוכה מאז עשיתי אקו לב, צ׳יפ גנטי, השלמנו בדיקות לcf והכל היה תקין חוץ מהממצא במעי. הייתי בכמה סקירות מכוונות בבי״ח + ייעוץ כירוגי וכל פעם נראתה ההרחבה והוסברו לנו כל החשדות. לפני שבוע וחצי עשיתי mri ובפיענוח נכתב ״מקטע ארוך של פיתול מעי לא תקין בבטן ימנית ומרכזית, קושי לעקוב אחר מהלכו ולאפיין האם מדובר במעי גס או דק. שאר פיתולי המעי דחוקים לשמאלו. קיימת אבינה מבדלת רחבה, כולל- וולבולוס או איסכמיה של סגמנט מעי על רקע אחר״ התייעצנו עם כירורגית והיא אמרה שהאבחנה דומה לאבחנה של האולטרסאונד. עבר שבוע וחצי מאז הmri ואני בשבוע 35 ובביקורת אולטרסאונד היום בבי״ח נאמר שהכל תקין, אין הרחבה ורואים רצף של המעי. אנחנו פשוט בהלם, דיברו איתנו לא מעט על הפסקת הריון ואנחנו באמת מקווים שהכל הסתדר אבל מעניין אותנו איך הבעיה יכולה להפתר? האם הם עושים קקי בשבוע הזה? מה שלא ציינתי זה שבשבוע 33 כשבוע לאחר הדיקור מי שפיר הלולאות היו מורחבות ל13 מ״מ עם תוכן סמיך בתוכן ומי השפיר עם תוכן דומה שהחשד היה שהעוברית אולי בלעה קצת דם מהדיקור, היום התוכן נעלם.

שלום ענבל. יכולה להיות חסימה שנפתחה (העובר גם עושה קקי ברחם) ואני שמח ומקווה שבאמת זה מה שקרה אצלך. ראינו גם כאלה לשמחתנו. עדיין יש לבדוק את הנושא לאחר הלידה, לבדוק אם הייתה סיבה לכך שנראה ממצא שיכול להתאים לחסימה. מאחל לך בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה