AFI 8 מיעוט מי שפיר בשבוע 19

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

10/09/2017 | 20:32 | מאת: רוני

שלום , באולטרסאונד מצאו כי יש מיעוט יחסי של מי שפיר (רמה של AFI 8) .. זאת למרות ששבועיים וחצי לפני כן בסקירה היה תקין. באולטרסאונד בבית החולים לשם הופנינו נמצא כי העובר בגודל תקין לשבוע, ומערכות העובר תקינות כולל כליות בסקירה נוספת שבוצעה בעקבות כך. אין דליפת נוזל עד כמה שניתן לדעת ובכללי אין למצוא כל סיבה מוכרת למיעוט של מי השפיר. הופנינו לייעוץ גנטי ומעקב להריון בסיכון. השאלה - האם יש בממצא הנ"ל סיבה מובהקת לביצוע בדיקת מי שפיר העלולה לסכן? האם לא מומלץ לבצע מעקב שבועי לניטור רמת מי השפיר? בבירור באתרים מצאנו כי הרמה היא נמוכה אך לא באופן קיצוני .. האם מנוחה ושתייה מרובה יחד עם מעקב לא ההמלצה בשלב זה? תודה ..

שלום, הסיבות למיעוט מי שפיר יכולות להיות מרובות ויש צורך בברור מקיף. לאחר יעוץ גנטי ניתן יהיה לדעת אם יש המלצה לדיקור מי שפיר או ברור נוסף או המשך מעקב בלבד. לפי הנתונים שמסרת לא ניתן ליעץ יעוץ מלא לגבי המשך ברור וטיפול.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה