מדדי עובר שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

12/07/2017 | 16:42 | מאת: יפעת

שלום לרופאים הנכבדים. אתמול עברתי הערכת משקל שבוע 33 בדיוק משקל 1815 אחוזון 30. לא אלעה בפרטים אך הכל היה תקין ותואם את שבוע ההריון פחות חמישה ימים.בנוסף להערכת המשקל עשיתי מעקב התפתחות אצל ד"ר תומרקין המקסים. הכל נמצא תקין כולל כמות מי שפיר, התפתחות מוחית וכו.היקף בטן העוברית קטן ב 13 ימים. אציין כי תמיד היה פעם של שבוע וקצת. ההריון עד כה תקין לגמרי. סקירות, חלבון, שקיפות, העמסה. מחוסנת לcmv ובוצע בירור זיהומי. מי שפיר לא עשיתי כי אני בת 27 ולא הייתה לכך סיבה עד כה. השאלה מדוע הבטן שלה קטנה ועל מה יכול להעיד? אציין כי גם אני וגם בעלי אנשים נמוכים בערך 1.66 ורזים. בעלי אף נולד פג. הרופא אמר שאין כל סיבה לחשש אלא למעקב. בנוסף ציין כי זרימות טובות ותקינות וכך גם השלייה. השאלה שלי מה יכולות להיות הסיבות לכך לנוכח הרין תקין לגמרי ? הוזמנתי למעקב עד 3 שבועות הרופא אמר שאין כל סיבה ללחץ. מה אעשה במידה והיקף הבטן יגדל ולא יצטמצם? מה עוד ניתן לבדוק ולעשות? תודה לכם.

שלום, בדיקות נעשות לפי המלצת הרופא הבודק. אם המדדים בתחום הנורמה ואין חריגות, אני ממליץ להמשיך בניהול לפי המלצת הרופא המטפל ודר' תומרקין - בעל הנסיון והידע. תמיד אפשר לסמוך על שיקול דעתו.. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה