האם תאושר הפלה על פולדקטיליה ב3 גפיים?

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

16/06/2017 | 19:56 | מאת: רונה

היי, אני בשבוע 17 ונודע לי שיש לעובר פולידקטיליה ב3 גפיים ללא היסטוריה משפחתית שלנו וכן זהו המום היחיד שיש לעובר. יועץ גנטי אמר שגם אם בדיקת מי שפיר יוצאת תקינה, ולא נמצאות בה תסמונות, עדיין הסיכון הוא 4% במקום 2% בהריון רגיל לבעיות נוירו התפתחותיות. האם ועדה להפסקת הריון תאשר לי להפיל על זה גם אם במי שפיר לא מוצאים שום תסמונת? תודה

שלום, כ ועדה הינה סוברנית להחליט ולא יכול להגיד לך מה חליט הועדה. ידוע שישנן ועדות מחמירות יותר ומחמירות פחות. במידה ותגיעי לשבוע 23 ומעלה - תצטרכי לעבור ועדה עליונה ואז קרוב לודאי שלא יאושר. האישור בועדה עליונה מותנה בסיכון של מעל 30% להפרעה התפתחותית קשה. דר' יוסי הר-טוב.

16/06/2017 | 23:20 | מאת: רונה

אם כך האם למהר להפיל אם אני יודעת שסיכון של 4 אחוז אני לא לוקחת? או שיש זמן להמתין לתשובת הבדיקות הגנטיות לגלות אם אנו נשאים לגן שיוצר 6 אצבעות? תודה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה