האם זה מעיד על ביוץ חלש ומאוחר? במידה וכן מה הטיפול שניתן לעשות?

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

21/03/2017 | 09:37 | מאת: כרמל

שלום רב, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כשנה. עשינו אולטרסאונד ובדיקת זרע והבדיקות יצאו תקינות. יש משהו שעדיין מפריע לי ואשמח לקבל תשובה לגביו. כבר כמה חודשים קורה שכמה ימים לפני המחזור יש לי טיפה דימום (לרוב בצבע חום-שחור) בכל יום עד שמגיע המחזור לזמן של כ-3 ימים. הייתי אצל שני רופאי נשים שלא התייחסו לזה ואילו דיברתי עם רופא שלישי שאמר שזה סימן לביוץ מאוחר וחלש ויש לזה טיפול. למי אני אמורה להאמין והאם ניתן לקבל מידע לגבי איזה טיפול עושים במצב כזה? תודה מראש!

שלום, אני לא מכיר קשר בין דימום כזה לביוץ מאוחר. אפשר לבדוק ביוץ בעזרת ערכות ביוץ או אולטראסאונד ולראות אם יש קשר בינהם. לדעתי אין משמעות לוסת שמתחיל במספר ימי דימום קל לפניו. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

21/03/2017 | 12:22 | מאת: כרמל

תודה רבה על המענה המהיר! אז הממצא הזה לא מעיד על כלום? זה תקין? ומה לגבי מחזור קצר מאוד (כ-3 ימים)-האם זה מעיד על משהו?

גם זה לא מעיד בהכרח על בעיה.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה