שקלול בדיקת שקיפות עורפית בארץ עם Quad בארה"ב

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

09/02/2017 | 23:08 | מאת: נ.ק.

שלום רב, רציתי לדעת אם יש אפשרות לשקלל את תוצאות בדיקת השקיפות העורפית שערכתי בקופת החולים בארץ, עם תוצאות בדיקת QUAD SCREEN AFP4 שביצעתי בארה"ב? התוצאה של ה-QUAD בפני עצמה קצת מלחיצה, והרופא המקומי שלי פה בארה"ב טוען שהוא לא יודע איך לבצע את השקלול בגלל הבדלים במדדים או משהו כזה. הרופא ממליץ לעשות את בדיקת ה-DNA בדם, אבל ללא שקלול התוצאות כנראה שלא אוכל לקבל החזר מהביטוח הרפואי פה בארה"ב בגין הבדיקה היקרה. תודה רבה!

שלום, למיטב ידיעתי, על מנת לבצע את השיקלול על הבדיקות להתבצע באותה מעבדה. יש אפשרות לברר במעבדה אם נשאר סרום ולשלוח למעבדה השניה לבצע את הבדיקה המשלימה. בכל מקרה אני חושב שעלייך להתייעץ במעבדה המעבדה עצמה או גנטיקאי- אולי הם יוכלו לעזור לך. בברכה דכר' יוסי הר-טוב

10/02/2017 | 16:21 | מאת: נ.ק.

תודה רבה על המענה!

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה