קורפוס קלוזום קצר ודק

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

25/01/2017 | 22:06 | מאת: מוריה

שלום וברכה, התגלה אצלי קורפוס קולוזום קצר ודק. לא יותר מ25 במקום 40 לשבוע 32. כל מבנה המח תקין .כרגע מחכים לתשובות mri. האם יש סיכוי שהעובר בכל זאת תקין?

שלום, חשובה תשובת MRI. חשוב לדעת אם יש רק קיצור של הקורפוס קולסום או ממצאים נוספים. בפרוגנוזה פחות טובה במקרה של ממצאים נוספים, אבל חשוב לדעת שלעיתים ממצאים נוספים מתגלים רק לאחר הלידה. אני מציע לחכות לתשובת MRI והברור הנוסף אם בוצע. מומלץ גם יעוץ גנטי לאחר תשובת MRI. בהצלחה. דר' יוסי הר-טוב.

26/01/2017 | 23:59 | מאת: מוריה

תודה, קבלתי היום תשובה של mri. בתשובה כתוב שהאורך הקורפוס קולוסום באחוזון 3% , הוא נראה מעט צר אבל אין קריטריונים לעוביו. פרט לכך בגדר הנורמה. אתמול עשינו ייעוץ גנטי לפני שהיה לנו את התוצאות והיא הפנתה אותנו לדיקור מי שפיר שכבר עשיתי אתמול. האם תוצאת הmri מוסיפה כרגע משהו. חוזרת לשאלה האם יש סיכוי שהעובר תקין או מה לגבי המשך הריון?

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה