לא נצפתה קיבה בסקירה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

03/01/2017 | 18:39 | מאת: עדי

שלום בשבוע 15 פלוס 3 עשיתי סקירה בה הכל היה תקין פרט לקיבה שנצפתה קטנה היום, לאחר שבועיים חזרתי לסקירה מכוונת ולא נצפתה קיבה, הרופא הפנה אותי לערוך בדיקת אולטרסאונד בביח שיבא וייעוץ גנטי. קראתי באינטרנט על כל מיני בעיות בוושט שיכולות לגרום לכך שלא רואים את הקיבה...השאלה שלי, מה הסיכוי שאם הקיבה לא נצפתה פעמיים, באולטרסאונד בביח יראו אותה פתאום? האם זה יכול להיות בכלל?

שלום, הקיבה מתמלאת בזמן בליעת מי שפיר ע"י העובר ומתרוקנת. המטרה של הבדיקה בבית החולים הינה לנסות ולראות מעבר דרך הושט בזמן תנועות בליעה של העובר ולשלול בעיות אחרות. חשוב לזכור שבדיקת האולטראסאונד אינה יכולה לשלול לחלוטין בעיה בושט.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה