טיפולי שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

23/11/2015 | 16:37 | מאת: חן

עשיתי טיפול שורש בשן 27 ובצילום נראית שן שהכותרת לבנה ומחוברים אליה קוים ארוכים לבנים, לפי מה שהבנתי אלה התעלות. חברה עשתה טיפול שורש בדיוק באותה שן וכשהסתכלתי בצילום שלה רואים כותרת לבנה שגם אליה מחוברים קוים לבנים אבל קצרים מאוד. שאלנו את הרופא שלה אז הוא אמר שהטיפול שהוא עשה מעולה והשן שלי כנראה היתה בסיכון גדול לעקירה (שזה נכון..) לכן שלי נראה שונה. ואם הוא היה במקומי הוא בכלל לא היה משקיע בטיפול שורש. כי גם כך עוד כמה זמן אצטרך לעקור. האמת שעלתה לי מחשבה שהוא סתם מדבר אבל עובדה שהוא ידע שהשן היתה במצב לא טוב לפני הטיפול שורש.. היא ממש הכניס אותי לתסכול כי עשיתי את הטיפול אצל אנדודונט ונשמע כאילו סתם עשיתי. ועשיתי את הטיפול אחרי חודשים ארוכים שדחיתי. כמה שאלות: 1) האם באמת יש קשר בין סתימת התעלות הארוכות למצב השן? 2) האם כדאי להמשיך ולעשות מבנה וכתר לשן שלי? האנדודונט אמר לי לשקם אותה אבל הרופא ההוא ערער לי את הביטחון

חן שלום אין קשר בין אורך סתימת השורש למצבה של השן . אורך בתימת השורש נקבע לפי אורך הדורש שהוא אינדבידואלי לכל אדם ולכל שן . אין לי כל דרך ליעץ לך לגבי שיקום השן . אני מניחה שאנדודונט לא היה עושה טש בשן אבודה . תתיעצי עם הרופא המשקם שלך ! חוץ מזה , מה זה כמה שנים - 5,10 - אם בעוד 10 שנים השן תעקר זה עדיין יחשב הצלחה . הרבה בריאות ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש