שתי שאלות

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

30/10/2015 | 13:21 | מאת: שואלת

היי רציתי לשאול שתי שאלות: 1. רק כשיש רוח בחוץ ונכנס לי משב לפה כואב לי באחת השיניים למטה. עד לפני חודשיים כשביקרתי אצל הרופא לא היו לי חורים בשן או בעיה אחרת. למה זה קורה? 2. שן 27 עתידה לעבור טיפול שורש ושמתי לב לשני דברים: נהיה לי כתם לבן בחניכיים שמעל השן. זה לא מורסה והוא לא כואב. מה זה? והדבר השני, יש לי שן בינה שגדלה בתוך החניכיים והכיוון שלה הוא לכיוון שן 27.. היא נושקת לה. לא רואים את השן בינה בפה בכלל. ושלשום שמתי לב שלאורך הדופן של שן 27 שצמודה לבינה יש לי משהו אפור ושחור כזה.. ובולט! (וזה לא אוכל..) ניסיתי לגרד אותו ויוצא לי משו לא ברור... כאילו הוא מתפוררת..אני מרגישה שהשן גם קטנה לי ונכנסת לי לחניכיים.. ניסיתי כמה שיותר לתאר אתה מה שקורה שם. מה האפור הזה יכול להיות?

היי רגישות לקר יכולה להעיד על דלקת קלה/ קשה בשן . הסיבות יכולות להיות עששת, סתימה לקויה , נסיגת חניכיים , או טראומה ( מכה שהשן קיבלה ) ממליצה לבדוק ב הקדם בתקוה שניתן לפתור הבעיה בדרכים פשוטות 2) קשה לי להתיחס לשאלתך השניה כי זה מחייב בדיקה . נראה לי שאת רואה את העשששת של שן 27 או שגם שן הבינה כבר נגועה בעשששת וזה השחור . שוב בלי בדיקה התשובה שלי ספקולטיבית ולא רלונטית הרבה בריאות

מנהל פורום טיפולי שורש