דופק בחניכיים המשך

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

27/10/2015 | 06:12 | מאת: תמר

בתשובתך לשאלתי הקודמת כתבת שזה יכול להיות דלקת בשן שמחייבת טיפול שורש. וזה זה יכול להיות דלקת חניכיים וסדק.. מה הטיפולים במקרים האלה? מה הסיבה שיש דופק? ז"א מה הקשר לבעיות שציינת? למה מרגישים את זה? מה קורה שם? אף פעם לא עשיתי טיפול שורש ואני חוששת מזה, מפחדת לבדוק אפילו. לא כואב לי עכשיו בכלל. האם לא כדאי לא לדעת שאני צריכה טיפול ולחיות עם זה בשקט? כי ברגע שאדע זה לא ייתן לי מנוחה. מקווה שהבנת את כוונתי.

תמר שלום במקרה של סדק הטיפול יהיה עקירה . במקרה של מחלת חניכיים ישנם טיפולי חניכיים יעודייים לכך . הדופק הוא ביטוי כללי לדלקת . בגלל בצקת באזור ישנו גודש של כלי דם והאזור מרגיש פועם . זה לא ספציפי לשיניים אלא כאמור תופעה כללית בזמן דלקת . לזמן הטיפול יש משמעות . דחיה תובילל להחמרה של הכאבים ,הדרדרות במצב השן ,ועלולה להפוך סיטואציה ברת טיפול למקרה אבוד שמחייב עקירה . את מוכרחה להתגבר על החששות שלך ולהגיע לטיפול בהקדם כך אולי אפשר יהיה לבצע טיפול פשוט וגם פחות מפחיד

30/10/2015 | 13:24 | מאת: תמר

תודה על התשובה.. אבל רוב הסיכויים שזה טיפול שורש? ממה שכתבת נשמע שאני צריכה לקוות שזה טיפול שורש ולא עקירה.. יש סיכוי שזה סתימה רגילה?

מנהל פורום טיפולי שורש