כאבי שיניים עם טיפול שורש ותיק

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

15/09/2015 | 09:24 | מאת: שירי

יש לי כאבי שיניים כנראה משתי שיניים בלסת העליונה וגם בתחתונה. בתחתונה יש לי שן שעברה טיפול שורש לפני 20 שנה ועכשיו התחילה לכאוב. בעליונה סתימה גדולה בשן, אבל בצילומים רגילים ובפנורמי לא רואים שום בעיה. גם רופא אף אוזן גרון שלל בעיה. מה יכולות להיות הסיבות לכאבים.

שירי שלום לגבי שן תחתונה , טיפול שורש ישן , בדרך כלל הכאב מאוד ממוקד לשן עצמה . אם שן זאת היא המקור לבעיה כשאת לועסת או כשהרופא נוקש עליה זה אמור לכאוב. לגבי השן העליונה , הסתימ הגדולה , קשה מאוד לאבחן בצילום . כל סתימה עמוקה עלולה להגיע ללא כל סיבה נראית לעין לטיפול שורש, והביטוי הרנטגני יגיע רק אחרי חודשים מהתפתחות הבעיה . האבחנה צריכה להיות קלינית , כלומר בדיקה: האם גרוי של קר או חום מעוררים את הכאב , האם יש כאב בניקוש או בלעיסה , האם הכאב פועם או מעיר בלילה . הרופא אמור לאסוף את האינפרומציה לעבד אותה ולאתר את הגורם לכאב . אם שתי השיניים נשללו כמקור לכאב יש לחפש בעיות אחרות : שיניים סמוכות , שיני בינה כלואות, בעיות בפרקי הלסת ועוד מועדים לשמחה והרבה בריאות ד "ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש