כתר או שתל?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

31/08/2015 | 21:08 | מאת: לירן

לד"ר שלום פניתי לרופא שיניים לאחר שנשבר לי הכתר. אין לי כאבים ומדובר בשן אחורית. (שישית אבל לא בטוח) הרופא אמר שלפי צילום יש לי דלקת מתחת לשן וכדי להציל את השן שלח אותי למרפאה שמתמחה בטיפולי שורש ,ואחר כך לחזור אליו לביצוע שיחזור הכתר. הרופא מומחה צפה מספר טיפולים על פני מספר חודשים שבהן יראה אם הדלקת עברה, כל טיפול מלווה בכאבים. עלות 2600 שקל והוסיף שאולי זה לא יצליח בסוף. בנוסף יש את עלות הכתר . לכן אני תוהה לעצמי האם עדיף כבר ללכת על שתל? האם זאת נראת לך חלופה הגיונית יותר? מבחינת עלות וכאבים, יופי פחות משנה כי זו שן שכמעט לא רואים. (גיל 29 לפני הריונות אם זה משנה) תודה.

לירן שלום התשובה שלי מן הסתם כללית מאחר ולא ראיתי את השן ואני לא מכירה את הבעיתיות הספציפית שלה. חידוש טיפול שורש שנעשה בגלל דלקת כקונית בקצהו הוא טיפול מאוד שכיח שאחוזי ההצלחה שלו נעים סביב 75% . כלומר על כל 4 שעושים אחד נכשל , גם אצל מומחים למרות שיש עבודות מחקר שמצביעות על % הצלחה גבוהים יותר בקרב מומחים לטיפולי שורש. כאשר יש קושי נוסף כמו מכשיר שבור בתעלה , תעלה מסוידת וכו , הם יקשו על ביצוע טיפול איכותי ועלולים להוריד גם את סיכויי ההצלחה . לכאורה מהנ"ל עולה שכדאי לעקור וולעשות שתל . אבל כדאי לזכור: 1) בחידוש- עדיין רב הסיכויים שהפעולה תצליח 2) אם בעוד 5 שנים שוב תתפתח בעיה האפציה של שתל עדין תהיה שמורה לך. 3)שתלים באופן מוטעה נחשבים כפתרון פשוט, חד פעמי , אשר נותן מענה לכל החיים - רחוק מכך!!! כאורך חיים של שתל הוא כ15 בהנחה שהוא נקלט והצליח אחר כך באים כשלונות שבירת ברגים , מבנים הרס של החניכיים והעצם וכששתל נכשל הרבה יותר קשה לתקן את הבעיה מאחר וכבר אין מספיק עצם ומקום . אם היום את בת 29 עדיף לך לדחות את השתל לגילאים מאוחרים יותר 40 , 50 כי גם בגילאים אלו את תהיי אישה צעירה שזקוקה לשיניים שלה. מקוה שזה עונה לך על שאלתך . אם יש לך עוד תהיות אשמח לעמוד לשרותך ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש