טיפול שורש ללא כתר??

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

25/08/2015 | 19:58 | מאת: חי

שלום לבן שלי ( בן 15) בוצע טיפול שורש 3 תעלות בשן 46 ובוצע מבנה לא יצוק ללא כתר האם אין חובה לשים כתר? השן ללא כתר לא עלולה להישבר? תודה רבה

שלום שאלתך בהחלט במקום. ברב המקרים חובה להתקין כתר על מנת למנוע שבירה של השן . אצל נוער עד סיום ההתפתחות מתקינים לעיתים כתרים טרומיים( כתר כסוף ) ורק לאחר גיל 18 מחליפים לכתר חרסינה . לעיתים רחוקות כאשר הכותרת כמעט שלמה , והקירות שנותרו הם עבים וחזקים ניתן לשקול להמנע מכתר אך זה באמת מיעוט של מקרים ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש