כאבים לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

26/07/2015 | 19:56 | מאת: דניאל

עשיתי טיפול שורש מלא לפני חמישה ימים ומאז יש לי כאבים עזים בשן ובשיניים ליד - תחושה של לחץ. הלחי שלי התנפחה הכאבים לא עוברים גם עם נטילת משככי כאבים ואף מתגברים עם הזמן. הרופאה שלי בחול ולא זמינה ורופאים אחרים לא ממש רוצים לגעת שם. התחלתי לקחת אנטיביוטיקה לפני שלושה ימים אולי תוכלו לסייע לי להבין מה זה.

דניאל שלום את מתארת אבסס בשן . והטיפול האנטיביוטי אמור לפתור את הבעיה המיידית . לא כתבת לי באיזה שלב של הטיפול את - האם טיפול השורש הסתיים ?ומה הסיבה שהחלו בטיפול מלכתיילה ? הרבה פעמים כשבשן יש דלקת כרונית , עצם התחלת הטיפול מעוררת את המקום והדלקת הכרונית הופכת לדלקת חריפה , שזה מה שאת פיתחת . הרבה בריאות ד"ר דבורקין

28/07/2015 | 11:40 | מאת: דניאל

תודה רבה על התשובה. הטיפול נעשה לאחר שנתגלתה רגישות בשן לאחר שהיא הושחזה לצורך גשר בין השיניים. לפני ההשחזה לא כאב בכלל. טיפול השורש הסתיים. מה המשמעות מבחינת העתיד של השן (כמובן ככל שאפשר לומר מבלי לראות)...

דניאל שוב שלןם הנפיחות מעידה על דלקת . הדלקת יכולה להיות תגובתית לטיפול או בגלל ניקוי לא מספק של התעלות - סיבה שכיחה היא תעלה שלא אותרה או נקוי לא מספק של התעלות שכן אותרו וטופלו .בהנחה שטיפול השורש בוצע בסטנדרטים גבוהים , והכאב הוא תגובתי לטיפול לא אמורה להיות בעיה עתידית. כדאי להתיעץ עם הרופא שביצע את הטיפול ומכיר את השן לפני שממשיכים לשלב השיקום . הצלחה ד"ר אילנה דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש