טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

26/07/2015 | 14:03 | מאת: סיון צור

שלום ד"ר לפני כשלוש שנים עברתי טיפול שורש, בהמלך הטיפול הפה שלי היה פתוח די הרבה זמן. לאחר הטיפול הרגשתי כאבים בלסת ולבסוף לאחר כמה ימים פרקתי את הלסת, פניתי למיון ושם החזירו לי את הלסת למקום. מאז ועד היום אני סובל מפריקות קטנות שאני מצליח לתפוס בזמן ולהחזיר את הלסת. כרגע אני סובל מכאבי שיניים נוראים מהשן הטוחנת האחורית ביותר הרופא אבחן את הבעיה והמליץ על טיפול שורש. אני לא יכול לגשת לרופא שיניים ולטפל בבעיה מכיוון שאני לא יכול לפתוח את הפה רחב מספיק בכדי שהרופא יוכל לטפל בשן. במידה ואני אפתח את הפה אני אפרוק את הלסת. שאלתי היא האם יש דרך כל שהיא לטפל בשן מבלי שאני הצטרך לפרוק את הלסת.? אשמח לקבל תשובה לדרכי טיפול וגם לדרכי טיפול בבעיית הלסת. תודה והמשך יום טוב.

סיון שלום הפתרון היחיד לטיפול בשן שצריכה טיפול שורש ואנו נמנעים מטיפול זה הוא עקירה אבל לא היתי בוחרת בו מסיבות מובנות . פעמים רבות מטופלים כבר מכירים את הדרך להחזיר את הלסת ממצב של פריקה . כדי להמנע מפריקה תוך כדי טיפול ניתן לנסות לטפל בישיבות קצרות ולא לנסות לבצע את הטיפול בישיבה אחת . לגבי הטיפול במפרק, זה לא התחום שלי לא הואכל ליעץ לך , אך חשוב למצוא את איש המקצוע שיאבחן ויתן מהמגוון הקיים , את הטיפול המתאים לך . ללא טיפול אתה חווה סבל מיותר שעלול בעתיד להחמיר . המומחים בתחום מגיעים משלוש דיסציפלינות : שיקום הפה, מומחי כאב (מתחום רפואת הפה) וכירורגים פה ולסת . רצוי שתמצא את האדם הראוי ותיעזר בו . הרבה בריאות ובהצלחה ד"ר דבורקין אילנה

מנהל פורום טיפולי שורש