אימה ופחד

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

17/07/2015 | 00:02 | מאת: שסוע שפה מבוהל

שלום לך ד"ר, אני עברתי בעל שפה שסועה ובפי נמצא כרגע גשר קבוע שהודבק באופן זמני בלבד (אני אמור לשוב לארץ להדביק באופן קבוע,כרגע שוהה בחו"ל). לפני מספר ימים, החלה רגישות באחד החלקים של הגשר (מדובר בגשר בין מספר כתרים). לפני שעזבתי את הארץ המקום היה נקי ובריא. למיטב ידיעתי, המקום אינו אמור לכאוב היות ובוצע שם טיפול שורש. הגשר, על אף שהודבק זמנית, יציב. אני פוחד ורועד מאימה שמה המבנה מתחת לגשר נשבר. האם זו אפשרות סבירה? הכאבים חלשים מאוד, ושוב- הגשר יציב (ככל שגשר שהודבק זמנית יכול להיות יציב). קבעתי תור לרופא מקומי, אך עד שהמועד יגיע, אשמח אם תסירי חשש מליבי.

מבוהל יקר קשה עפ"י הנתונים שמסרת לקבוע במה מדובר .מגוון האפשרויות מאוד רחב - בעיית חניכיים קלה שמעוררת רגישות, בעיה באחד מטיפולי השורש ויש עוד. טוב שקבעת בדיקת יעוץ . לא כתבת לי לכמה זמן אתה בחול ומתי חוזר , אבל אם הגשר יציב, הכאב לא בעוצמה גבוהה, אולי שוה לדחות את הטיפול עד לחזרתך? הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין

18/07/2015 | 23:15 | מאת: שסוע שפה מבוהל

והכאב לא בעצימות גבוהה, אבל אני חושש שאולי המבנה מתחת לגשר שבור. האם זה יכול להיות, נוכח העובדה שהגשר יציב, אין נפיחות בחניכיים מעליו ובסך הכל, הכאבים הם רק במהלך היום ובבוקר אחרי שנת הלילה נעלמים לחלוטין? (כאילו השן "נחה" בלילה). הסיבה היחידה שאני מעוניין ללכת לבדיקה היא כדי לבדוק אם המבנה מתחת שלם...זה הדבר היחיד שמפחיד כל כך. אני חוזר לארץ בעוד כשבועיים והרופא בארץ שאיתו אני בקשר- לא סבור שזה ממש דחוף ללכת לבדיקה.

מנהל פורום טיפולי שורש