טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

14/07/2015 | 21:15 | מאת: שירי

לפני שבועיים בדיוק עברתי טיפול שורש חוזר אחרי שנים רבות שבה כבר נעשה טיפול ראשון. בשן הייתה דלקת והומלץ לי טיפול חוזר. מיד לאחר הטיפול היו לי מעט כאבים, אך הם עברו. היום, שבועיים אחרי, שוב חזרו הכאבים ובעוצמה חזקה יותר. אני עם סתימה זמנית וקירות השן מתחילות להתפורר וליפול. האם הטיפול לא צלח? האם הגיוני שיש לי כאבים? ממתינה להמשך טיפול השבוע שיכלול ניתוח הארכת כותרת וכתר.

שירי שלום נראה שיש להעריך מחדש את השן ,ואת תכנית הטיפול לגביה . בהנחה שמדובר באותה שן והכאב מקורו בה ולא לדוגמה בחניכיים שסובבות אותה הרי שמדובר באבסס. אבסס שמתפתח אחרי חידוש ( לא יום אחרי, אלא כמו אצלך) מחשיד לבעיה . או שלא הצליחו לתקן את ההעיה שבגלל חידשו או שהשן סדוקה . בכל מקרה צריך להתיעץ עם הרופא שביצע את טיפול שורש האפשרויות הן חידוש נוסף תחת מיקרוסקופ , תוך חיפוש תעלה לא מטופלת או סדק ; ובגישה שמרנית יותר מבנה וכתר זמני ומעקב של חצי שנה על מנת לראות ריפוי בצילום והיעלמות הסימפטומים בהצלחה ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש