סתימה יצוקה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

03/06/2015 | 20:15 | מאת: אני

שלום, אני בשלבים מתקדמים של טיפול שורש שבסופו אמורים לעשות סתימת שורש מבנה וכתר. שמעתי על סתימה יצוקה שמחליפה הן את המבנה והן את הכתר. שאלותי: -האם כל רופא שינים אמון בביצוע אפשרות כזו (רופא השינים לי לא הציע לי את זה קיבלתי מידע מחבר). - באילו תנאים של מצב השן מבוצע טיפול כזה (הורד לי חומר רב מהשן עקב הדלקת). - באיזה שלב בטיפול מבוצעת התסימה היצוקה (אחרי טיפול השורש או אחרי סתימת השורש? תודה רבה

אני שלום קיימת באמת אפשרות לבצע סתימה יצוקה הקרויה onlay במקום טיפול שורש ומבנה . הפרוצדורה מבוצעת לאחר סתימת השורש .הדבר שמור לשיניים שההרס הכותרתי בהן מינימלי. מעבר לכך ,אני מציעה לך להתייעץ בעניין עם מומחים בשיקום ואסתטיקה ולא עם מומחה לטיפולי שורש . זה לא התחום שלנו, ולכן האינפורמציה שלי תהיה לוקה בחסר . בהצלחה

04/06/2015 | 18:20 | מאת: אני

אכן אפנה לכיוון שהצעת אבל אשמח לדעת האם לאור נסיונך סתימה יצוקה עדיפה מבחינת עמידות ואורך חיים על פני כתר? מבחינת מצב השן הטוחנת מס 37- הקידוח נעשה מלמעלה והרס את כל החלק העליון של סתימת האמלגם הישנה. נשארה בערך חצי שן וחלל ריק בינה ובין השן השכנה.

מנהל פורום טיפולי שורש