חידוש טש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

21/05/2015 | 21:54 | מאת: מיכל

שלום וברכה! לפני כ10 חוד' בוצע ט.ש בשן טוחנת עליונה. יש מדי פעם כאבים באזור. בהתחלה הרופא חשב שזה מהשן בינה והוחלט לעקור אותה. אך הכאבים ממשיכים. אציין כי בשיניים הסמוכות יש סתימות עמוקות מאוד. 3 רופאי שיניים כולל הרופא שלי אומרים שהט.ש מצוין , מומחית לטש טענה שצריך חידוש ולא חשבה שצריך להסביר לי למה. כאשר הסתכלתי בצילום ראיתי באחת התעלות פיצול ממש קטן שכנראה לא מולא בחומר...האם יש צורך לחדש או אפשר להשאיר ככה? השן עם מבנה וכתר זירקוניה קבוע.

מיכל שלום השאלה מאוד מורכבת וקשה לענות עליה מבלי לבדוק או לצלם. בעקרון שן שעברה טש וכואבת , הכאב בדרך כלל יהיה ממוקד לשן. שן עם סתימה עמוקה שכואבת , יותר קשה למקד את הכאב לשן ספציפית. כלומר אם את לא חווה כאב בשן הספציפית הייתי מהססת לגבי הצורך בחידוש. בהנחה שהכאב נובע מהשן שעברה טיפול שורש ניתן גם לשקול כירורגיה , בכדי להמנע מפרוק כתר יקר ואיכוצי. שוב התשובה כללית ולא בכרח רלוונטית מאחר ולא ראיתי על מה מדובר חג שמח ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש