כן טיפול שורש או לא טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/02/2015 | 21:40 | מאת: דנה

לפני כחודשיים רופאת השיניים שלי עשתה לי סתימה עמוקה הקרובה לשורש ואמרה שאם יכאב נצטרך לפתוח ולעשות טיפול שורש ואם לא יכאב אז זה יכול להחזיק כך שנים. מאז לפעמים כואב לי יותר ולפעמים פחות כאב נסבל אבל מציק. כואב לי במיוחד כשנוגעים מים קרים בשן זו. האם אני צריכה לפנות לטיפול שורש? האם לעיתים הדלקת עוברת לבד וזה רק עניין של זמן והאם זה שאני מחכה במצב זה ולא מבצעת טיפול שורש זה יכול להזיק ולהביא למצב לא טוב שאצטער על כך שלא פעלתי בזמן? האם לעיתים הדלקת והכאב עוברים והכל מסתדר בהמשך?

דנה שלום הטיפול שקיבלת הינו שמרני במובן הטוב של המילה. סתימה עמוקה עלולה לעורר דלקת הפיכה בשן . הביטוי לכך יהיה רגישות גבוהה לקר. בהרבה מקרים הרגישות הזאת הולכת ופוחתת בהדרגה , כך שאם היום השן רגישה במי ברז, הרי שבעוד חודש היא תהיה רגישה לקרטיב אך מי ברז כבר לא יעוררו רגישות. בשלב זה אין מה לעשות אלא להמתין . אין נזק בהמתנה מלבד אי הנוחות שלך והחשש שאם הדלקת לא עוברת, המצב עלול לעבור החרפה ואת תחווי כאבים עזים . לעומת זאת אם "ההימור" יצליח הרווחת שן בריאה. וחסכת לעצמך טיפול שורש מבנה וכתר. מקוה שהצלחתי להקל על חששותייך . הרבה בריאות. ד"ר אילנה דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש