טיפול שורש והמשך

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

10/01/2015 | 09:44 | מאת: שמרית

יש לי סתימה עמוקה שצריכה לעבור טיפול שורש , האם בגלל שזו סתימה עמוקה אחרי הטיפול , רוב הסיכויים שאצטרך גם הארכת כותרת כי אמרו שיש סיכוי רב , האם בגלל שזו סתימה עמוקה ומוציאים אותה (סתימה אפורה לא לבנה) הסיכויים לכך לפי מקרים כאלה שמכירים רוב הסיכויים לכך שאצטרך הארכת כותרת יותר גדולים מאשר לא ובאיזה שלב יודעים בוודאות האם אחרי הטיפול שורש כבר או בשלב אחר?

שמרית שלום במקרים בהם יש צורך בטיפול שורש, בשן עם סתימה מאוד גדולה שחודרת מתחת לחניכיים, יש סיכוי גבוה יותר בהארכת כותרת. אחרי טיפול שורש השן זקוקה לכתר . כתר חייב לחבוק בשוליים שן בריאה. אם שולי השן קבורים עמוק מתחת לחניכיים, לא ניתן לבצע כתר טוב. הפתרון הוא הארכת כותרת שחושפת שולי שן בריאים. ניתן לחשוד בצורך הנ"ל כבר בשלב ההערכה הראשוני. קביעה סופית וודאית תעשה אחרי ביצוע טיפול שורש מבנה השחזה וכתר זמני. אם רואים ששולי הכתר הזמני אינם במיקום אופטימלי , מחליטים על הארכת כותרת.

מנהל פורום טיפולי שורש