רגישות או טיפול שורש?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

11/12/2014 | 18:19 | מאת: טלי

רציתי לשאול האם רגישות בשיניים יכול להיות בכאב ספונטני + כאב אחרי הגירוי שנמשך שעות רבות למרות השימוש במשחות לשיניים רגישות , או שרגישות רק שיש גירוי ולזמן קצר מאוד? והאם יוכלו לתת אבחנה רק לפי התיאור ובלי צילום?

טלי שלום כאב מתמשך אחרי גרוי ובעיקר ספונטני מתאימים לשן מודלקת שזקוקה לטיפול שורש. כדי לקבוע אבחנה סופית חייבים בדיקה קלינית וצילום. ללא צילום לא ניתן לקבוע אבחנה סופית.

12/12/2014 | 21:38 | מאת: טלי

ויש לפעמים שהכאב ממש חזק , לא כל הזמן , האם זה לא סימן מספיק ברור אם צריך טיפול שורש או לא ? חייבים צילום ואם כן יש מצבים שהצילום לא יראה וגם לפי התיאור יחליטו שצריך טיפול שורש? והאם כאב שנמשך הרבה זמן לא בדרך כלל גם מעיר משינה ותוקף בלילה כי לא קרה אצלי . משום מה רק במהלך היום למרות שאחרי הגירוי ולפעמים ממש שאני כמעט לפני תחילת הגירוי של שטיפה/אכילה/שתייה וכו' ולמשך שעות רבות , האם התיאור לא יספיק? אבל מההסבר גם מה נראה לי שיותר סיכוי לטיפול שורש או לרגישות? ומה ההבדל בתסמינים בין השניים אם תוכלי אודה לך.

מנהל פורום טיפולי שורש