סתימה או טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

29/11/2014 | 17:45 | מאת: נעמה

רציתי לשאול כמה זמן בממוצע סתימה לבנה מחזיקה? ומה השלב הבא אם מרגישים שיש כאב וכנראה חור בסתימה ? האם עושים סתימה חדשה או טיפול שורש ?

נעמה שלום סתימה לבנה יכולה לתפקד בפה שנים רבות ( 10-15 ואף יותר) . כל הסתימות גם הלבנות וגם הכסופות יכולות להיות מאוד עמוקות ( כי החור המקורי הכתיב זאת) . כאשר הן עמוקות הקרבה של הסתימה לעצב ומגרה אותו. הגרוי מתבטא ברגישות לקר אשר יכולה לחלוף או להחמיר. כאשר יש כאב יש לבדוק האם הסתימה שלמה והאם אין עששת מתחת. אם היא שבורה או מחפה על עששת ניתן לנסות לעשות סתימה חדשה ולראות האם הרגישות חולפת. אם מראש הסתימה תקינה רב הסיכויים שיש צורך בטיפול שורש. מקוה שהתשובה עושה סדר. הרבה בריאות . ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש