האם זה הגיוני?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

27/11/2014 | 18:13 | מאת: יערה

האם זה הגיוני שהסתימה לבנה שנעשתה לפני שנתיים צריכה עכשיו טיפול סתימה חדשה או אפילו טיפול שורש? פתאום יש לי כאבים בסתימה הזאת בהתחלה כמעט לא מורגש או אפילו רק פעם בכמה ימים כלומר פתאום כן מציק מאוד ופתאום כמה ימים שום כלום. והיום ואתמול הרגשתי כאב יותר ספונטני מה זה אומר ועשיתי גם איזה נגיעה קצת יותר חזקה והרגשתי במקום מסוים בשן כאבים ואפילו הקפיץ אותי קלות מה נראה לך שיש לי ומה הטיפול אני בדרך! כלל ואיך הגיוני שהסתימה כבר כעבור שנתיים לא מחזיקה ? אציין שכמעט ולא אוכלת או שותה דברים ממותקים ושומרת מאוד על הגיינה

יערה שלום כאב שמתחיל שנתיים אחרי טיפול עלול לנבוע מסתימה לקויה- נשברה , נסדקה, התפתחה מתחת עששת . או מדלקת בעצב . הכאב הספונטני שלך וכאב עז בלעיסה מכווניםלדלקת בעצב ולטיפול שורש אבל הדבר מחייב בדיקה לפני אבחנה סופית. שנתיים זה לא הרבה זמן לסתימה אבל הרבה פעמים כשרופא רואה חור גדול אך המטופל לא סטבל מכאבים הוא מבצע סתימה כנסיון להמנע מטיפול שורש שמכתיב בעקבותיו מבנה וכתר. לעיתים הדבר עובד ולעיתים מתפתחת עם הזמן דלקת , כאבים , ואין מנוס מטיפול שורש. יכול להיות שזהו הסיפור עם השן שלך. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש