חור בשן

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

09/11/2014 | 23:20 | מאת: מעיין

איך מזהים שיש חור בשן , כלומר מהם התסמינים לחור בשן מכאבים או בכלל בצורת תסמינים מכאב קל לכאב קשה שמצריך מטיפול קל למורכב יותר.

מעיין שלום אז ככה חור קטן יכול לעורר רגישות למתוק . חור קצת יותר גדול יעורר כאב בתגובה לקר. הכאב לקר יכול להיות קל וקצר או מתמשך וחזק כתלות בעומקו של החור, בעוצמת תגובת הדלקת בתוך הרקמה העצבית שבשן , ובתגובתיות אינדיבידואלית של האדם הספציפי. בשלבים מתקדמים מתפתחת גם רגישות לחום סימפטום שמלמד על צורך בטיפול שורש כבר ולא רק סתימה . הבעיה העיקרית היא שהתחושות הנ"ל הינן אינדיבידואליות . לאחד חור קטן יעורר רגישות גדולה ואילו אחר לא יחוש דבר עד להרס מוחלט של השן .לכן האבחנה המוחלטת נעשית ע"י צילום ובדיקה של רופא. יום נעים

דורית שלום ע"פי הסימנים שאת נותנת ניתן לחשוב שקיימת דלקת בשן המצריכה טיפול שורש . התהליך מתחיל מסתימה עמוקה מאוד או עששת שמתפתחת מתחת לסתימה קיימת הדבר גורם לגרוי של מוך השן ( עצבים וכלי דם בתוך השן ) המגיב ברגישות לקור חום , בשלב מתקדם יותר בלעיסה מגע וניקוש . בשלב הבא השן עוברת נמק ואז נעלמים הרגישות לשינויי טמפרטורה ומתעצם הכאב בלעיסה ובניקוש . מכאן יכולה לחול התדרדרות לנפיחות וכאבים עזים או רגיעה זמנית שבה השן לא כואבת בכלל עד לאפיזודה הבאה של כאבים . בכל מקרה זהו מצב המצריך רופא וצילום לקביעת האבחנה הסופית . מקוה שתשובתי מספקת . אל תהססי לפנות שוב . הרבה בריאות

מנהל פורום טיפולי שורש