שבר בסתימה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

02/11/2014 | 17:16 | מאת: יעל

אם יש שבר לא גדול בסתימה האם בדרך כלל אפשר לתקן את הסתימה או שצריך סתימה חדשה או טיפול שורש וכתר מה בדרך כלל עושים במצב כזה?

יעל שלום תיקון של סתימה הוא דבר שאינו מקובל. החומר החדש לא מתקשר אל החומר הישן, והתוצר חלש וירוד. הטיפול הוא החלפת הסתימה. כל עוד אין כאבים מהשן , עומק הסתימה או העששת לא מאוד עמוקים ולא מגיעים אל מך השן( החומר עצבי שבתוך עומק השן) וכל עוד מבחינה מכאנית ניתן לעשות סתימה חדשה ( שלא נופלת ולא נשברת) מסתפקים בסתימה. אם החלל לאחר הוצאת הסתימה גדול ורחב כך שלא מאפשר מכאנית סתימה חדשה או שהוא עמוק וחודר את מוך השן יש לבצע טיפול שורש ובעקבותיו מבנה וכתר

מנהל פורום טיפולי שורש