ביצוע טיפול שורש על דלקת

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

09/10/2014 | 20:05 | מאת: צילה

חג שמח ד"ר אילנה, לפני שבועיים התנפח לי האזור שמתחת לשן 46 הרופא שלי נתן לי אוגמנטין לשבוע ולאחר מכן הייתי אמורה להגיע למומחית לטיפולי שורש כדי לבצע טיפול שורש בשן זו. התפנה תור והגעתי 3 ימים לפני סיום האוגמנטין והיא החליטה לטפל בשן למרות הנפיחות ולמרות שיכלה לטפל בשן אחרת, כמובן שהנפיחות לא ירדה אלא החמירה חזרתי אליה אחרי יומיים והיא רצתה לפתוח את השן ללא הרדמה ,לא הסכמתי אז היא נזפה בי ואמרה שאם אצטרך מיון זה באחריותי. האם היא פעלה נכון כהתחילה ט.ש על שן עם דלקת?

צילה שלום אני מבינה את הסבל המתמשך שמוביל לרגשות של תסכול וכעס. אך אם אני אתסתכל על המקרה שלך בצורה תכליתית, הרי שהטיפול בך בהחלט היה נכון. קודם כל אין מניעה לעבוד בזמן דלקת למרות הדעה הרווחת בציבור. אנחנו לעיתים נמנעים מכך כי הפציינט מגיע מאוד כאוב, ואחרי מספר ימים של טיפול בשן ניתן לטפל בצורה נינוחה יותר כי האנטיביוטיקה הורידה את הדלקת. אצלך זה לא קרה . אחרי 4 ימים של אנטיביוטיקה עדיין היית נפוחה, כך שיעילותו של טיפול תרופתי בלבד לא היתה גבוהה, והיה צריך משהו נוסף. המשהו הנוסף הוא הטיפול שורש עצמו. אני מבינה שגם זה לא עזר והוצע לך לנסות לנקות את השן פעם נוספת, וגם זה בסדר. לגבי טיפול ללא הרדמה יכולות להיות לכך 2 סיבות האחת היא שהשן כבר נמקית ואין סכנה לכאב עצבי ממנה , השני שחומרי רדמה פחות יעילים במקרים של אבסס . אני אישית מעדיפה לא להתעקש עם הפציינט ואם הוא מרגיש יותר בטוח בטיפול עם הרדמה , אני מרדימה , גם אם זה לא מאוד נחוץ, אבל זו רק דעתי הפרטית. הרבה בריאות וחג שמח . ד"ר אילנה דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש