התייעצות

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

30/09/2014 | 12:43 | מאת: דנה

יש לי שן שכואבת הרופא עדיין לא יודעים אם זה סדק או לא כי האנטביוטיקה לא עזרה וגם המשכחים לא , זו שן שעברה את כל הטיפולים , חידוש , מבנה , כתר זמני והארכת כותרת המומחה מנסה אפשרות של לחץ של הכתר הזמני על החניכיים והשורש וזה מביא את כל הכאבים רוצה לתת צאנס לפני עקירה חבל לעקור שן אם זה בסוף לא סדק , ואמר נחכה כמה ימים בלי הכתר הזמני , אם הכאב ימשיך חייבים לעקור ואם ישתחרר הכאב בגלל שאין כתר זמני זאת הבעיה . שאלתי האם באמת יכול להיות שכתר זמני לחץ על החניכיים והשורש וזאת הבעיה , או מה המקרים יותר הגיונים שזה סדק במיוחד שבצילום לא רואים כלום?

דנה שלום נראה לי שיש סביבך צוות של רופאים אחראים וזהירים שמנסים להציל את השן. זה מחמם את הלב בהתחשב בקלות הבלתי נסבלת היום להמליץ על עקירה ושתל. לגופו של עניין. לחץ על החניכיים עלול להרגיש כמו סדק , מחלת חניכיים מקומית וגם דלקת בשן שדורשת חידוש טיפול שורש. אם הסרת הכתר תוביל לירידה בכאב , צריך יהיה לבצע כתר זמני חדש שיתאים מבחינה אנטומית בצורה מושלמת לשן ולהמתין מספר חודשים. אם הבעיה היתה חניכיים בלבד, היא תפתר. אם הבעיה הינה סדק הכאב יחזור בשלב כלשהו ויהיה מלווה בסימנים יותר מובהקים שיקלו על ההחלטה. בהצלחה בהמשך והרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש