טיפולי שורש- בנסיון להציל מעקירה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

03/06/2008 | 22:24 | מאת: ריקי

לדר וולק שלום. הייתי אצל רופא שניים בגלל כיסי מוגלה בחניכיים מתחת לשניים ,לסת תחתונה מס' 41 42 43 .בצילום במקום אובחנה דלקת חריפה בשורשי השיניים, מה שמחייב טפולי שורש בשלושת השניים. ולדעת הרופא ,רק אחרי טיפולי השורש אפשר יהיה לדעת אם ניצלו השניים מעקירה. הוא טוען שיש התחלה של ספיגת העצם ,או משהו כזה.. (לא מבינה בזה..) מה שמפריע לי ,זה שלאחר טיפולי השורש ,אם כל מה שמשתמע מכך (בעיקר כספית) יתברר שיש צורך בעקירה..האם ישנה בדיקה שיכולה לקבוע בודאות שהשיניים לעקירה , מבלי לעבור את שלב טיפולי השורש? גם קבלתי מוקסיפן פורטה 3 פעמים ביום למשך שבוע ,לא מוגזם מידי?? מודה לך מראש.

07/06/2008 | 01:22 | מאת: ד"ר גיא וולק

ריקי שלום, נתייחס למצבך מהסוף להתחלה. זהו מינון קלאסי של אנטיביוטיקה ומאד מקובל. נחשב לטיפול ראשוני ואפילו קל, לעומת טיפולי אנטיביוטיקה אגרסיביים הרבה יותר. להערכת הרופא, ואני נוטה להסכים עימו, יש סיכוי לריפוי הדלקת שהביאה גם לספיגת עצם, אם יטופלו השיניים בטיפולי שורש. השיקול שכנגד הוא שללא טיפולי שורש השיניים יאבדו בוודאות. אז אם שינייך יקרות לך, הייתי ממליץ לך לשים בצד את השיקול הכספי ולהקשיב לעצת הרופא שלך, והנה עוד טיפ קטן לרפואת שיניים בפרט ולרפואה בכלל: כשבריאות וכסף נפגשים- הבריאות יוצאת נפסדת, כי הכסף מנצח. בהצלחה לך, ריקי

מנהל פורום טיפולי שורש