שן שנשברה אחרי טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

21/07/2014 | 22:08 | מאת: יעלי

עשיתי טיפול שורש עם סתימה זמנית.אמרו לי להזהר ולא לאכול בצד הזה.אחרי מס ימים גיליתי שחלק מהשן נשבר.האם יעקרו לי את השן? תודה.

יעלי שלום דאגתך מובנת אך מוקדמת מדי. לא כל שבר מוביל לעקירה. רק אם הקיר נשבר עמוק מתחת לחניכיים אין מנוס אלא לעקור. בשאר המקרים עושים מבנה וכתר על מה שנשאר. הרבה בריאות

04/08/2014 | 16:06 | מאת: ציפי

האם כדאי להחליף 2 -4שיניים קדמיות עקב מכה חזקה שגרמה לטיפול שורש ולסדק באחת מהן-או לתקנם לאחר טיפול שורש במבנה.כתר וכ'ו.מהי המלצתך? הילד בן 19 סה'כ .עצם המכה והאסטטיות הלקויה מסרב לצאת מהבית כבר חודש.

ציפי שלום. קודם כל קבלי את התנצלותי על התגובה המאוחרת. הייתי מנותקת מהאינטרנט לאורך כל השבוע. שניים שנחבלו חייבות לעבור בדיקה מקיפה (כל דן בנפרד) קחינית ורנטגנית על מנת לקבוע את גורלה . אם השבר הוא בכותרת בלבד והשן לא ניידת ואין פגיעה בשורש צריך לשמר אותה. אם יש פגיעה בשורש צריך להעריך את דרגת הפגיעה ולהחליט בכל מקרה לגופו. לא ניתן לקבוע זאת ללא בדיקה מקיפה. הרבה בריאות לך ולבנך

15/09/2014 | 22:01 | מאת: רועי

אתמול עשיתי טיפול שורש( רק התחלה) נאמר לי לא לאכול בצד זה. לעסתי בצד שני ונשברה לי שן שמיועדת לעקירה... לאחר כמה שעות נשברה לי חתיכה גדולה יחסית מהקיר החיצוני של השן שעברה טיפול. יכול להיות שהשיניים שלי כל כך חלשות ? שיננית אמרה שיש הרבה שברים, מה עושים ? תודה מראש.

רועי שלום כל עוד מדובר בשן שעברה טיפול שורש או שן שצריכה ממילא להיעקר כי היא הרוסה מדי אין מקום לדאגה . בתקוה שגם לאחר השבר בשן שעברה טיפול שורש ניתן לכסות אותה בכתר , זה ממילא מה שהיית צריך לעשות שם , וזה יגן עליה משברים נוספים . אם מאידך יש הרבה שיניים עם סדקים /שברים כדאי לבדוק האם אתה לא נוטה לשחוק/להדק שיניים . במקרה שכן ,כדאי לשקול להשתמש בסד לילה שישמור על השיניים משבירה . הרבה בריאות ושנה טובה

מנהל פורום טיפולי שורש