חור שהגיע לכותרת

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

19/06/2014 | 18:07 | מאת: חן

עשיתי אתמול צילום בשן שיש לי בה חור. לפי הצילום רואים שהחור הגיע לכותרת . אין לי שום כאבים ושום רגישות בשן הזאת והרופאה אמרה שאני צריכה לעבור טיפול שורש.האם זה הגיוני שאני צריכה טיפול שורש שאין לי בכלל כאבים ואין לי רגישות לחום או לקור?האם לא צריכים לנסות להציל את השן עד כמה שאפשר?אז למה ישר קובעים טיפול שורש?למיטב ידיעתי רק שן שהחור שלה הגיע עמוק יותר צריכה לעבור טיפול שורש..

חן שלום בכל מקום בו ניתן לנקוט גישה שמרנית כדאי להצע סתימה ולא טיפול שורש. טיפול שורש עושים באמת כשהעששת בצילום הגיעה עמוק לתתוך מך השן( העצב) וכשיש כאב . אך לא רק . לפעמים השן עוברת נמק והיא לא כואבת אך היא מחייבת טיפול שורש, לפעמים ההרס הכותרתי כל כך גדול שחא ניתן להשלים אותו באמצעות סתימ וצריך לעשות כתר ולכן טיפול השורש וכו. כלומר העניין מורכב ולכן חשוב למצוא רופא שיש לך בו אמון או ואם אין אז לבקש חוות דעת שניה מרופא אחר . אם שניים נתנו לך אותה תשובה אז כנראה שזה זה. מה דרך אגב ההסבר שקיבלת?

20/06/2014 | 09:54 | מאת: חן

הסבירו לי שלפי הצילום רואים שהעששת די עמוקה והיא כמעט הגיעה למוך השן.אם העששת עדיין לא הגיעה למוך השן זה לא אומר שניתן עוד להציל אותה?

מנהל פורום טיפולי שורש