סתימה רגילה או טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

13/04/2014 | 17:21 | מאת: אלי

שלום, הייתי אצל רופא שיניים שאמר לי על שן טוחנת מסוימת שכדאי לעשות טיפול שורש כי החור יחסית גדול. אני מבין שכל מקרה לגופו אבל ברצוני לשאול מה יכול לקרות אם עושים סתימה רגילה במקום טיפול שורש? השן לא כואבת לי באופן קבוע וכשכן כואבת זה כאב חלש ודי עמום. בנוסף הבנתי שבטיפול שורש בגלל שמוציאים את העצב השן נעשית חלשה יותר וחייבים כתר. הבנתי נכון? האם הכתר מחזיק לתקופה מסוימת או שאם עשיתי כתר חרסינה לשן סיימתי עם הטיפולים בשן הזאת באופן תמידי (תאורטית לפחות, אם אני משתדל לשמור על הגיינה טובה בפה)? תודה רבה מראש וחג שמח!

אלי שלום חור גדול , עם כאב ספונטני ( לא כתגובה לקור), בהחלט מחשיד לדלקת של עצב השן אשר הטיפול בה הוא טיפול שורש. בשיניים טוחנות , מקובל לשקם את השן בכתר שכן בלעדיו, השן עלולה להשבר בלעיסה. תוחלת חיים של כתרים הינה בערך עשור למרות שישנם כתרים שמחזיקים בפה הרבה יותר זמן. משך השרדותו של כתר תלויה בהגיינה אורלית, נטיה לעששת ולמחלות חניכיים וכוחות הלעיסה המופעלים. בקיצור הרבה גורמי השפעה ושום דבר לא לנצח . מקוה שעניתי לך. אל תהסס לחזור ולשאול. חג שמח . ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש