שן ביי ביי?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

25/05/2008 | 03:30 | מאת: טליה

היי גיא, מקווה שהגעתי לפורום הנכון. באחת משיני הקדמיות (כל הזמן שוכחת את המספר) עברתי טיפול שורש בשן שגם כך הייתה מאד חלשה, וכן, לצערי כמה שבועות לפני סיום הטיפול (שנמשך נצח) ועשיית הכתר.. לדאבוני, היא נסדקה. שאלתי היא כזאת, האם ניתן להציל את השן או שכל התלאות שעברה המסכנה לשווא וצריך לעקרה? אציין כי הרופא המטפל לא הצליח להבחין בצילום או בבדיקה שערך אם השורש גם הוא נסדק. אשמח לתשובתך.

26/05/2008 | 23:26 | מאת: ד"ר גיא וולק

טליה שלום, סיפורך אכן מצער, אולם זו אינה סיבה לאבד תקווה. סוף טוב עדיין אפשרי. יש לבדוק עומק הסדק/שבר, מיקומו והזוית שלו, ולשקול אפילו תיקון והתאמת החניכיים (פרוצדורה הקרויה "הארכת כותרת") ולהגיע למסקנה הסופית. וגם אם השן אינה ניתנת להצלה, לא סוף העולם. היכולות בתחום ההשתלות גובלות היום במעשי קסמים. ניתן לבצע עקירה והשתלה מיידית לתוך המכתשית, וגם על שתל אפשר להתקין כתר זמני יפה ב"העמסה מיידית", בקיצור- אל ייאוש, ובהצלחה.

מנהל פורום טיפולי שורש