טיפול שורש שני

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

03/04/2014 | 12:20 | מאת: אייל

שלום לכולם , הייתי מטופל במשך 7 שנים אצל רופא שיניים ,החלטתי לעזוב לרופא חדש. הרופא החדש צילם לי את הפה והמליץ לי לעשות שוב סתימה בשן אחת ושוב טיפול שורש בשן שניה שהרופא הישן עשה. את הסתימה נתתי לו לבצע מחדש. לגבי הטיפול שורש- אין לי כאבים בשן של הטיפול שורש ואני קצת חושש לתת לו לבצע לי אותו מחדש.הוא הראה לי בצילום והתעקש שצריך לבצע את הטיפול שורש מחדש אחרת יהיה צורך לעקור לפי דבריו את השן . אין לי שם כאבים . מה כדי לי לעשות ? כדי לבצע שוב את הטיפול שורש?

אייל שלום כאב הינו אחד הסימנים לכך שמשהו לא בסדר בגוף אבל זה לא הסימן הבלעדי . כולנו מכירים בעיות חמורות יותר מבעיות שיניים המתגלות בעת בדיקה שגרתית. כאשר טיפול שורש מבוצע בצורה לא תקינה , עלולה להתפתח דלקת בעצם המקיפה את השורש , לתקופה מסויימת השן לא תכאב אך היא עלולה לפתח סימפטומים בעתיד , ולאורך כך התקופה העצם סביב השן הולכת ונהרסת . מאידך קיימים מצבים בהם טיפול השורש שלא מושלם אך הגוף "מסתדר " ואין תגובה דלקתית במקרים כאלה ניתן לשקול מעקב- צילום פעם בשנה לודא שאין החמרה . אם אתה מתלבט זהו המקרה לפנות לבדיקה אצל מומחה שיקבע צורך בטיפול המדובר . בהצלחה והרבה בריאות . ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש