שן חיה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/05/2008 | 07:38 | מאת: אפרת

לד'ר וולק, יצא לי לא מעט לשמוע את צמד המילים "שן חיה" ואם יש שן חיה ,זה אומר שיש גם את ההיפך מזה "שן שאינה חיה " האם אפשר לקבל הסבר מפורט יותר?

22/05/2008 | 10:59 | מאת: ד"ר גיא וולק

אפרת שלום, שאלתך מצויינת ומעניינת בוודאי אנשים רבים. מתחת לאמייל (זגוגית) השן נמצא חומר גוף השן עצמו- דנטין (בעברית- שינן), ובתוכו, מכותרת השן(החלק הנראה לעין בחלל הפה) ועד לקצה השורש ( ה"רגל" המחזיקה את השן בתוך עצם הלסת והחניכיים)- מוך השן- החלל המכיל את העצבים וכלי הדם המזינים את השן ומקנים לה את ההגדרה "שן חיה", או ויטאלית (VITA בלאטינית- חיים). שן ויטאלית יכולה לחוות תחושות כגון קור וחום וגם כאב בטמפ קיצוניות או במקרים פתולוגים של עששת, דלקת מוך השן מסיבות שונות ואף נמק. כאשר מוך השן מפסיק לתפקד כרקמה חיה, בשל נמק ומות הרקמה או סילוק הרקמה במהלך טיפול שורש שיכול להיות מבוצע גם מסיבות שיקומיות כגון התקנת כתר לשן, או אז הופכת השן ל- לא ויטאלית, ובהנחה שהטיפול השיקומי בוצע כראוי- יכולה לתפקד כמו שאר אחיותיה הויטאליות למשך שנים רבות. מקווה שעזרתי במעט לשפוך אור.

22/05/2008 | 13:09 | מאת: אפרת

תודה רבה רבה ,על ההסבר המפורט והמענין . אכן השכלתי במשהו !

מנהל פורום טיפולי שורש