טיפול שורש או עקירה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

26/10/2010 | 00:36 | מאת: אסתי

ד"ר שלום! היתה לי סתימה רגילה בשן טוחנת תחתונה/אחרונה [לא בינה] אשר חלק קטן ממנה נשבר, הרופא פשוט בנה לי את השן כי חלק מהכותרת היה חסר , סתימה שהחזיקה המון שנים, לא היה שם טיפול שורש, לא היו לי כאבים אך החלטתי לפנות לרופא שיניים אחר כי רציתי שיתקן לפני שייגרם נזק, ובאותה הזדמנות יחליף את הסתימה לצבע לבן. [כי הרופא הראשון שטופלתי אצלו חדל לעבוד לצערי ונסע לחו"ל] הרופא האחר עשה סתימה לבנה ויפה אבל כשהגעתי לביתי היו לי כאבי תופת וחזרתי בדחיפות לרופא שפתח את הסתימה והתחיל לעשות טיפול שורש, הקיצר הרופא אמר שיש 3 תעלות והתחיל לפעול, באמצע היו כאבים והפסיק ואמר לי לחזור שוב. הטיפול לא הצליח והפחדים גרמו לי להישאר עם שן פתוחה כמה שנים ולאכול רק בצד האחר. לפני כחודש השן כאבה לי מאד והכאבים הגיעו עד האוזן ולקחתי אנטיביוטיקה וזה נרגע וכעת שוב חזרו הכאבים, השאלה אם בכלל אפשר לעשות מה שהוא עם השן הזאת אחרי שהיתה פתוחה כמה שנים או שכדאי לעקור אותה ולומר ברוך שפטרנו מעונשה של זאת. תודה.

26/10/2010 | 23:21 | מאת: ד"ר גיא וולק

אסתי שלום, אנחנו כרופאי שיניים נעדיף תמיד לרפא כל שן שניתן להציל אותה, ולא לעקור. צריך לגשת ולהיבדק אצל רופא שיניים כולל צילום רנטגן לשן הספציפית ואולי גם לשאר הפה, כדי לאתר תקלות קטנות לפני שהן הופכות לצרות גדולות, ולקבל חוות דעת מקצועית ויסודית. קדימה לעסק אסתי, ובהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש