נפיחות בלחי לאחר טיפול

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

19/09/2010 | 15:47 | מאת: טל

שלום ד"ר וולק. עברתי הבוקר טיפול שורש בשן בלסת העליונה ומאז התפתחה אצלי נפיחות בלחי (שמגיעה יחד עם קושי לחייך וכאבים עמומים). הרופא שלי אמר שהוא לא מודאג מהנפיחות, אבל אני כן... האם זה דבר חריג? האם יש משהו שביכולתי לעשות כרגע? בנוסף, הרופא מתכנן לעשות את החלק השני של הטיפול מחרתיים, למרות שיש דלקת בשן והתחלתי טיפול אנטיביוטי רק היום. האם זה תקין? תודה מראש, טל.

20/09/2010 | 21:27 | מאת: ד"ר גיא וולק

טל שלום, בטיפול שורש השן עוברת ניקוי וחיטוי באמצעות חומרים שהגוף לפעמים מגיב אליהם באופן מתגונן- ריכוז נוזלים באזור תוך הכנה להתמודדות עם פלישה של גורם זר מבחוץ. אם הנפיחות לא יורדת לבד אחרי שהגוף מזהה שלא מדובר בהתקפה זדונית, ניתן לקחת אנטיביוטיקה, וזה כנראה מה שאתה עושה כרגע. אני לטעמי מעדיף לטפל בד"כ כשהאזור רגוע, אבל יתכן שרופא השיניים שלך מזהה צורך בניקוי נוסף כדי לשפר את מצב השן. אם אתה סומך עליו ומרגיש שהוא יודע מה הוא עושה- אז אתה סומך עליו. אם לא.. אין בעד מה טל, ובהצלחה בטיפול

21/09/2010 | 00:23 | מאת: טל

כפי שכנראה ברור - כבר אין לי אמון ברופא הזה (דבר שהוא הרוויח, ולא ביושר). תודה רבה על תגובתך האדיבה, לאחר כמה ימי ייסורים היה נחמד לשמוע משהו (יחסית) מעודד.

מנהל פורום טיפולי שורש