כאבים לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

23/07/2010 | 09:04 | מאת: עינת

ד"ר שלום לפני 3 ימים עברתי טיפול שורש בשן 26 האם היגוני שעדיין יש כאבים ? יש לי כאבים באיזור למעלה , שאלתי היא האם היוגני אחרי 3 ימים עדין כאבים ?

23/07/2010 | 10:04 | מאת: ד"ר גיא וולק

עינת שלום כאבים אחרי טיפול שורש הם דבר מאוד משתנה, לא רק מאדם לאדם אלא גם משן לשן אצל אותו מטופל. לפעמים עוברים אחרי יום, ולפעמים שבועיים מאוד לא נעימים. הדבר החשוב כאן הוא ההיחלשות ההדרגתית של הכאבים עד להיעלמותם. זה מעיד בד"כ שהטיפול בסדר גמור. בשן כזו יש 3 או 4 תעלות ובסיום טיפול השורש מבוצעת סתימת השורשים. הטכניקה נקראת איטום בדחיסה וכשמה כן היא- הידוק שכבות אחת לשניה בתוך תעלת השורש להשגת איטום. הלחץ המיכני שנוצר הוא גדול ובהחלט יכול ואמור להיות כרוך באי-נוחות (בשון המעטה..). לוקח זמן עד שהשן מתרגלת ללחץ מסוג זה, ואין פתרון אחר חוץ מלתת לזמן לעשות את שלו. בינתיים- כדורים נגד כאבים: אדויל,נארוסין,אופטלגין וכו' החלמה מהירה עינת, ובהצלחה בהמשך הטיפול

23/07/2010 | 11:14 | מאת: עינת

ושבת שלום

מנהל פורום טיפולי שורש