כאבים עזים מאוד לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

07/07/2010 | 00:12 | מאת: מאיה

גיא שלום, לפני כשבוע עברתי טיפול שורש בשן 36 למטה, טיפול 4 תעלות. מאז אני חשה כאבים עזים מאוד ללא הפסקה ואף משכך כאבים לא עוזר לי (אופטלגין, נורוסין, אתופאן, אלגוליזין פורטה) . הייתי כבר אצל 4 רופאים וכל הצילומים לא נראה סדק או דלקת מתפתחת אבל אני סובלת מכאבים בלתי פוסקים. כרגע אני נוטלת רוקסו 150 פעמיים ביום ( עקב אלרגיה לפניצילין), אלגוליזין פורטה פעמיים ביום ועקב חשש שמא מפתחת דלקת אני נוטלת גם פלאג'יל 3 פעמים ביום וכלום לא עוזר. אין הפחתה במידת הכאב לאחר 24 שעות של נטילת הפלאג'יל. הרופא האחרון באיכילוב אמר שהוא רואה שהטיפול היה תקין. מה אני עוד יכולה לעשות? אני על סף התמוטטות... כמה כדורי אלגוליזין פורטה מותר לי לקחת ביום? תודה מאיה

09/07/2010 | 03:40 | מאת: ד"ר גיא וולק

מאיה שלום, צר לי לשמוע על הסבל שאת עוברת, אבל כנראה שתצטרכי לשרוד. בשן כזו יש 3 או 4 תעלות ובסיום טיפול השורש מבוצעת סתימת השורשים. הטכניקה נקראת איטום בדחיסה וכשמה כן היא- הידוק שכבות אחת לשניה בתוך תעלת השורש להשגת איטום. הלחץ המיכני שנוצר הוא גדול ובהחלט יכול ואמור להיות כרוך באי-נוחות (בשון המעטה..). לוקח זמן עד שהשן מתרגלת ללחץ מסוג זה, ואין פתרון אחר חוץ מלתת לזמן לעשות את שלו. אז נשאר רק לאחל לך החלמה מהירה, כי אין לי פתרונות קסם אחרים לצערי. לגבי מינון של אלגוליזין פורטה- עד 4 ביום (של 1000) בהנחה שאין לך בעית כליות. סה"כ 4 גר' ליום מקסימום. מקווה לשיפור במצבך

מנהל פורום טיפולי שורש