כאבים חזקים לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

03/05/2010 | 15:44 | מאת: לאה

לפני שבועיים התחלתי טיפול שורש שכלל פתיחת תעלות והרופא שם לי תרופה התוך התעלות, לאחר כשבוע חזרתיוהרופא סיים את הטיפול וסתם את התעלות באופן קבוע, כאשר סיימתי את הטיפול החלו כאבים חזקים הרופא צילם, והחליט לפתוח שוב את אחת התעלות ושם חומר למס' ימים. אתמול חזרתי לטיפול נוסף שכלל את סתימת אותה התעלה באופן קבוע. מאתמול בערב אני סובלת מכאבים חזקים ותחושה של דופק ולחץ באזור השן. אני מקבלת במקביל כבר 3 ימים אנטיביוטיקה. שאלתי היא האם הכאבים הם בגלל החיטוט בשן ואמורים להעלם עוד מס' ימים? מדוע אני מרגישה לחץ בשן מאז שהוא סתם לי את התעלה השלישית? אודה על תשובתך המהירה

05/05/2010 | 23:51 | מאת: ד"ר גיא וולק

לאה שלום, סתימת ואיטום תעלות השורש מתבצעים בד"כ בדחיסה והידוק. הפעולה יוצרת לחץ שבהחלט יכול ועלול להיות מורגש מספר ימים לאחר הטיפול. גם האנטיביוטיקה אמורה להביא להקלה, אבל זה לוקח לפחות יומיים בד"כ. אם התחושות לא נעלמות (או לפחות יורדות מעט) כמובן שיש לגשת שוב לרופא. החלמה קלה ומהירה לאה

מנהל פורום טיפולי שורש