טיפול שורש או נסיגת חניכיים?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

10/04/2008 | 00:10 | מאת: עומר

האם תגובה של רגישות חריפה לספוג קפוא מפריאון על שן - מעידה בהכרח על דלקת בשן (צילום נקי), או שיתכן שכואב עקב נסיגת חניכיים בשן סמוכה?

10/04/2008 | 12:56 | מאת: ד"ר גיא וולק

עומר שלום. טווח רגישות השיניים לטמפ' משתנה מאד בין אדם לאדם ואפילו בין שיניים באותו פה. רגישות חריפה יכולה להעיד על בעיה דלקתית העלולה להיגרם לאו דווקא עקב פעילות חיידקית זיהומית אלא בשל גירוי חוזר ונשנה כגון שחיקת שיניים או(בתגובה להמשך שאלתך) עקב ירידה בגובה החניכיים המכסים את אזור צוואר השן. הדבר יכול לנבוע משחיקה עקב צחצוח אגרסיבי, גורמים גנטים ו/או שילוב מספר גורמים נוספים. לעיתים שימוש במשחות שיניים המיועדות להקטנת רגישות צווארית יכול להקל, אולם כדאי כמובן להיבדק ביסודיות לצורך אבחון מדוייק של הבעיה והפתרונות לה. בהצלחה ואיחול בריאות

מנהל פורום טיפולי שורש